Dat is de onderzoeksvraag waar de groep studenten van Saxion University of Applied Sciences de afgelopen 5 maanden, onder begeleiding van Smaakacademie Achterhoek, mee aan de slag zijn gegaan. Veel ondernemers worstelen om de meerwaarde van hun streekproducten te communiceren op een aantrekkelijke manier. Daarom heeft Smaakacademie Achterhoek een vraag ingediend bij hogeschool Saxion
Graan
Ons dagelijks brood hoeft niet van ver weg te komen. Verschillende Achterhoekse akkers kleuren in de loop van de zomer goudgeel van de tarwe, rogge, gerst en spelt. Voor brood, maar ook voor bier en gebak, beschuit, ontbijtkoek, zoutjes, suikerbrood, koekjes en wat dacht je van soep en risotto!
Volop kansen voor graan in de Achterhoek voor bier, brood, borrel en ook veevoer

Dinsdag 28 maart kwam de gehele keten samen tijdens de masterclass van Smaakacademie Achterhoek met ook docenten en leerlingen van het ZoneCollege. Aanleiding vormde de teelt van brouwwaardige gerst door Smaakacademie Achterhoek zelf. De sfeer was gemoedelijk in het praktijkrestaurant van het Graafschap College. Verschillende werelden kruisen elkaar bij graanteelt in de Achterhoek. Je hebt
Puur Achterhoeks Graan in Japan op Mondial du Pain 2023

Het Nederlandse BoulangerieTeam is aanwezig op the best of Mondial du Pain in Tokio mét Achterhoeks graan. Hiljo Hillebrand en Renske Huyben gaan de strijd aan om kampioen te worden. Nederland doet voor het eerst mee aan deze internationale wedstijd, ook wel de Olympische spelen onder het broodbakken genoemd. Coach Wietse Schiere, Mike Onasse, Gerrit
Masterclass: Achterhoeks bier van Achterhoeks gerst
Achterhoeks landschap onderdeel maken van een verdienmodel. Het kan met Achterhoeks gerst! Zo dragen we met Puur Achterhoeks Bier bij aan meer natuur en biodiversiteit. Speciaal voor telers, brouwers, natuur- en landschapsorganisaties, docenten en leerlingen liep Smaakacademie Achterhoek mee met het proces van akker tot bierfles. Graag presenteren we op 28
Studenten Saxion leveren commerciële inspiratie voor graanverhaal bij restaurant de Heikamp en Graafschap College
Hoe zorg je dat de foodbeleving in het restaurant sterker wordt en commercieel bijdraagt wanneer je kiest voor lokale producten zoals graan? In Smaakacademie Achterhoek kregen we vaak deze vraag van ondernemers in horeca, bakkerijen en telers. Met een diverse groep studenten van Saxion, actief in het Smart Solution Semester, zijn we aan de slag
De challenges van de graanketen voor Puur Achterhoeks Brood, Bier, Borrel, Koekjes en nieuwe producten
In het netwerk van Smaakacademie Achterhoek hebben we enkele uitdagende voedselvraagstukken (food-challenges) uit de regio verzameld. Hiermee kunnen leerlingen, docenten en ondernemers aan de slag en dragen zo bij aan duurzamer en gezond voedsel uit eigen grond. De food-challenges zijn zorgvuldig voorgeselecteerd door Smaakacademie Achterhoek. Er zijn ondernemers bij betrokken uit alle schakels van
Achterhoekse graanoogst 2022 barst van de kwaliteit
13 graansoorten beoordeeld door expert en broodartiest Hans Som Tijdens de masterclass van Smaakacademie Achterhoek stond de Achterhoekse graanoogst 2022 en de bakkwaliteit daarvan centraal. Expert en broodartiest Hans Som testte 13 graansoorten van zes graantelers met met hulp van talent Kayleigh Nas. Kennis over de graanteelt, het malen van graan, belang van ketensamenwerking en mogelijke
Conclusies en beoordeling elke graansoort oogst 2022. Alle dertien goed!
Tijdens de masterclass van Smaakacademie Achterhoek stond de Achterhoekse graanoogst 2022 en de bakkwaliteit daarvan centraal. Expert en broodartiest Hans Som testte 13 graansoorten. Dit uitgebreide verslag zit vol met kennis en tips over de grondstoffen, het bakken, het vermarkten en natuurlijk de beoordeling door Hans Som. Een heel leerzame film, kijk hem op ons
Kort filmverslag masterclass Achterhoekse graanoogst 2022 met Hans Som
Tijdens de masterclass van Smaakacademie Achterhoek stond de Achterhoekse graanoogst 2022 en de bakkwaliteit daarvan centraal. Expert en broodartiest Hans Som testte 13 graansoorten. Bekijk het korte verslag op ons YouTube kanaal. Interessant? Kijk dan ook de leerzame lange versie en de commentaren: Het uitgebreide verslag? Klik! Wat vond Hans van deze masterclass? Klik!
Reactie Daan Peterse op masterclass Achterhoekse graanoogst 2022
Tijdens de masterclass van Smaakacademie Achterhoek stond de Achterhoekse graanoogst 2022 en de bakkwaliteit daarvan centraal. Expert en broodartiest Hans Som testte 13 graansoorten. Nationale aandacht voor Achterhoeks Graan, vanuit Delft kwam Daan Peterse van bakkerij Peterse om te leren van Hans Som. Wat vond Daan van dit evenement? Bekijk het op ons YouTube kanaal.
Reactie Bakkerij Scholten en De Heikamp op masterclass Achterhoekse graanoogst 2022
Tijdens de masterclass van Smaakacademie Achterhoek stond de Achterhoekse graanoogst 2022 en de bakkwaliteit daarvan centraal. Expert en broodartiest Hans Som testte 13 graansoorten. Wat vonden Henry Scholten (Bakkerij Scholten) en Jhonny Jansen (De Heikamp) van dit evenement? Bekijk het op ons YouTube kanaal. Vergeet niet de andere filmpjes van deze dag te kijken en
Reactie Hans Som op masterclass Achterhoekse graanoogst 2022
Tijdens de masterclass van Smaakacademie Achterhoek stond de Achterhoekse graanoogst 2022 en de bakkwaliteit daarvan centraal. Expert en broodartiest Hans Som testte 13 graansoorten. Wat vond Hans Som van dit evenement? Bekijk zijn reactie op ons YouTube kanaal. Vergeet niet de andere filmpjes van deze dag te kijken en het artikel op onze website: Het
De challenges van Achterhoek Food
Praktijk, onderwijs en onderzoek werken samen aan een duurzamer voedselsysteem In het netwerk van Smaakacademie Achterhoek hebben we enkele uitdagende voedselvraagstukken (food-challenges) uit de regio verzameld. Hiermee kunnen leerlingen, docenten en ondernemers aan de slag en dragen zo bij aan duurzamer en gezond voedsel uit eigen grond. De food-challenges zijn zorgvuldig voorgeselecteerd door Smaakacademie Achterhoek.
Masterclass ”de kracht van echt Achterhoeks bier”
Internationaal erkend expert Onno Raspe deelt zijn kennis Onno vertelt over de kunst van het bierbrouwen en het gebruik van Achterhoekse hop en mout. Bovendien gaat hij in op bijzondere food-pairings. Natuurlijk wordt er ook geproefd en bespreken we de kansen voor de horeca. Dit vindt plaats op 2 november om 14.15 uur tijdens
Het Festival van het Smakelijke Leven in de Achterhoek
LEADER Achterhoek organiseert in samenwerking met Smaakacademie Achterhoek en Achterhoek Kookt: “het Festival van het Smakelijke Leven in de Achterhoek” Dit festival is de afsluiting van het zevenjarige LEADER programma in de Achterhoek. Maar tegelijkertijd ook een vooruitblik. Speciaal thema tijdens dit event is ‘hoe voedsel ons kan verbinden’ oftewel hoe Achterhoek Food ons verbindt
Puur Achterhoeks bier Van Hier ziet levenslicht
– Niet alleen ontiegelijk lekker, ook voor een mooi landschap – Bierbrouwer Wentersch uit Winterswijk introduceert een nieuwe biervariant met de naam Van Hier. Bijzonder is dat deze geheel bestaat uit Achterhoekse ingrediënten. De naam Van Hier is gekozen uit de vele honderden inzendingen die binnen kwamen na de oproep in de media. Frans Miggelbrink riep in
Achterhoeks graan in de finale van het WK broodbakken in Parijs
Het vooroordeel heerst dat in Nederland geen bakwaardige graansoorten geteeld kunnen worden. Dit vooroordeel kan definitief naar het rijk der fabelen. Achterhoeks vakmanschap in de hele keten, van akker tot én met bakker zorgt voor internationale erkenning van de kwaliteit van het Achterhoeks graan. Op de Mondial du Pain in Parijs van 26 tot 29
Silvoldse Bakker Ten Have introduceert Puur Achterhoeks Koekje mét vlag erop
Samenwerken in de voedselketen is het nieuwe Achterhoekse vakmanschap Wethouder Ria Ankersmit van gemeente Oude IJsselstreek was donderdag 25 november op werkbezoek. Tijdens haar bezoek maakte zij kennis met het moderne ondernemerschap van bakker Ten Have. Op gepaste afstand ontving zij een smakelijk pakket met natuurlijk PAKK hmmm. In Smaakacademie Achterhoek werken ondernemers en onderwijs
Puur Achterhoeks Brood

Puur Achterhoeks brood nu verkrijgbaar! Puur Achterhoeks brood smaakt vier keer beter: Lokaal Achterhoeks graan Vers volkoren meel met kiem van de héle korrel Pure ingrediënten zonder kunstgrepen Met echt vakmanschap van onze Achterhoekse bakker De smaak begint al bij de bijzondere Achterhoekse granen. Zij worden verbouwd op de vruchtbare akkers van de Silvoldse Slaege.
Puur Achterhoeks Koekje
Wat is Puur Achterhoeks Koekje? Puur Achterhoekse koekjes worden gemaakt van speciale bakwaardige graanrassen zoals spelt, tarwe, emmer, rogge en andere ingrediënten zoals roomboter, honing en soms pompoenpitten die geteeld worden in de Achterhoek en de Liemers. Puur Achterhoekse koekjes smaken 4 keer beter 1. Van lokaal Achterhoeks graan 2. Vers volkoren meel, Achterhoekse
Puur Achterhoekse Borrel
Wat is Puur Achterhoekse Borrel? Gedestilleerde drankjes noemen we ook wel een ‘borrel’. Puur Achterhoekse Borrels worden gemaakt van speciale brouwwaardige graanrassen, druiven en fruit uit onze eigen streek. Puur Achterhoekse Borrel smaakt 4 keer beter 1. Van lokaal Achterhoeks graan of fruit 2. Graan gemout in eigen regio 3. Pure ingrediënten zonder kunstgrepen 4.
Puur Achterhoeks Bier
Wat is Puur Achterhoeks Bier? Puur Achterhoeks bier wordt gemaakt van speciale brouwwaardige gerst en wat andere graanrassen en natuurlijk hop. Puur Achterhoeks Bier smaakt 4 keer beter 1. Van lokaal Achterhoeks brouwaardige gerst en ander graan 2. Graan gemout in eigen regio 3. Pure ingrediënten zonder kunstgrepen 4. Met het ware vakmanschap van onze
Achterhoekse graanoogst 2021 is binnen!
PuurBroodartiest Som heeft de nieuwe graanoogst 2021 van Slaege beoordeeld op bakkwaliteit. Van elke graansoort heeft hij met gist en daarnaast met desem broden gebakken. Bekijk dit filmpje met zijn bevindingen op de bijeenkomst van de Graandoeners van Smaakacademie Achterhoek. Met het aanwezig vakmanschap van graanteler, de molenaar en bakkers zijn topbroden te maken geheel
Wat is puur Achterhoeks Brood?
Puur Achterhoeks brood wordt gemaakt van speciale bakwaardige graanrassen zoals spelt, tarwe, emmer, rogge en andere ingrediënten zoals pompoenpitten die geteeld worden in de Achterhoek en de Liemers. Puur Achterhoeks Brood smaakt 4 keer beter 1. Van lokaal Achterhoeks graan 2. Vers volkoren meel rechtstreeks van de héle korrel 3. Pure ingrediënten zonder kunstgrepen 4.
Bakker Tom van Otterloo, warm hart voor brood, puur en lokaal werken.

Bekijk hier het filmpje uit de serie Het Groene Oosten. Graanteler Louis Dolmans en bakker Tom van Otterloo vertellen waarom ze samenwerken, gaan in op het belang van puur en lokaal werken en de lokale functie die je als bakker kunt hebben wanneer je transparant bent en als bakker ook alles deelt met je klanten.
Film over beroemde bakker Chad Robertson van Tartine Bread

Bekijk de drie filmpjes van de beroemde bakker Chad Robertson uit de USA. Een tip van broodartiest Hans Som. Hij houdt van simpel en puur werken en laat zien dat iedereen het kan. Terug naar de basis wil ook zeggen óp naar de toekomst want simpel werken met enkele basis ingrediënten is (gelukkig) weer helemaal
Graan en brood: wetgeving, etikettering en keurmerken

Een aantal benamingen voor meel en brood is wettelijk beschermd, dus moeten aan in de wet omschreven criteria voldoen. De volgende benamingen zijn wettelijk beschermd in het Warenwetbesluit Meel en Brood. Volkoren(brood) Brood mag volkoren worden genoemd als alle onderdelen van de graankorrel in het meel zitten in hun natuurlijke verhouding. Volkorenmeel wordt opnieuw samengesteld
Wat zijn broodverbetermiddelen?

Broodverbetermiddelen zijn grondstoffen die voorafgaand aan het bakken aan brooddeeg worden toegevoegd. Ze moeten er bijvoorbeeld voor zorgen dat het brood langer vers blijft, luchtiger wordt, meer kleur krijgt of zijn bedoeld om het broodbakproces te versnellen. Regelmatig voorkomende broodverbetermiddelen zijn: suiker(s), melkpoeder(s) of melkbestanddelen, oliën en vetten, sojabloem, lupinemeel of bonenmeel, tarwegluten, emulgatoren, enzymen, desem(poeder),
Op bezoek bij broodartiest en desem-fenomeen Hans Som uit Didam.

Op bezoek bij broodartiest en desem-fenomeen Hans Som uit Didam. Over vakmanschap, desem en de liefde voor puur brood gemaakt van pure ingrediënten.
Whisky, brandy, jenever en eau-de-vie van Achterhoekse granen en fruit

100% Achterhoeks is het streven van distilleerderij de Bronckhorst uit Zelhem Enkele jaren geleden is Erik Legters begonnen met de opstart van zijn distilleerderij de Bronckhorst. Inmiddels liggen de eerste distillaten gelagerd op de houten vaten, is het proeflokaal geopend en kunnen de eerste liefhebbers genieten van echte Achterhoekse spirits, brandy, eau-de-vie en jeneverbessenwater. Een
Achterhoek’s trots: molen de Vier Winden in Vragender

Ambachtelijk puur meel van molenaar George Pijnappel Wie in Vragender komt, kan niet om Gunnewick heen, de molen de Vier Winden zie je al op grote afstand en is al meer dan 100 jaar actief met het malen en verhandelen van graan, meel en meelproducten. George Pijnappel is er inmiddels dertig jaar molenaar en het
Graan telen in de Achterhoek kan wel degelijk

Graanteler Jan Steverink teelt diverse graansoorten in de Slaege, Silvolde In Silvolde waren ze hun tijd ver vooruit. Al lang voordat spelt en speltproducten een hype werden, verbouwde Jan Steverink het en bakte de plaatselijke bakker Ten Have er brood van. Bier wordt er óók van gebrouwen, Steverink is de enige rode tarwe teler van
Het maken en onderhouden van desem

Handleiding van Ineke Berentschot Met zelfgemaakt desem valt makkelijk zelf smakelijk brood te bakken. Daarvoor moet eerst een moederdeeg oftewel starter worden gemaakt. Als die eenmaal klaar is kan dat telkens opnieuw gebruikt en ververst worden, zodat er een oneindige reeks broden mee gebakken kan worden. Hoe maak je je eerste moederdeeg, hoe bak je
Wat is Graan?

Graan in ons dagelijks eten In ons dagelijks eten is graan een van de belangrijkste ingrediënten. Denk brood, koekjes, pasta, risotto, pizza, taart, whisky en niet te vergeten bier. Om de veelzijdige, smakelijke, voedzame mogelijkheden van granen te ontdekken, is het goed stil te staan bij de vraag: wat is graan eigenlijk? Granen zijn eetbare
De belangrijkste graansoorten op een rij

Lang geleden al ondervonden onze voorouders dat zaden heel voedzaam zijn. Zo’n twaalfduizend jaar geleden begonnen mensen in het Midden-Oosten de grootste en makkelijkst te verwerken tarwe- en gerstzaden die ze vonden te selecteren, zaaien en verzorgen: het begin van de landbouw en daarmee ook van de veredeling van planten gericht op voor de mens
Workshop verse pasta, met grei uut de Achterhoek

Leerling koks, jonge helden van de Achterhoek, aan de slag met graan uit de Achterhoek voor verse pasta. Ook hier geldt he’w zelf, ku’w zelf en doe’w zelf.
Achterhoeks graan geeft een mooier landschap, meer smaak, biodiversiteit en is ook goed voor het toerisme

Met Achterhoekse graan kan niet alleen smakelijk bier en brood worden gemaakt, natuur en landschap gaan er ook nog eens flink op vooruit. Ook belangrijk voor het toerisme: jaarlijks komen een kleine 600.000 toeristen naar de Achterhoek om er te wandelen, fietsen en uit eten te gaan. De afgelopen decennia is het areaal aan graanakkers
Met keurmerken kiezen voor minder bestrijdingsmiddelen

Gewasbeschermingsmiddelen, bestrijdingsmiddelen, landbouwgif of hoe ze ook worden genoemd, vormen een onderdeel van de huidige landbouw. Als consument hoef je niet af te wachten totdat de landbouwsector en de overheid de risico’s van chemische bestrijdingsmiddelen verder inperken of komen met strengere wettelijke maatregelen, verboden of alternatieven. Er zijn voorlopers onder de boeren die al werken
Wat zijn gewasbeschermingsmiddelen?

Gewasbeschermingsmiddelen, ook wel bestrijdingsmiddelen genoemd, zijn middelen die kunnen worden ingezet tegen onkruiden, ziekten en plagen in gewassen. Er zijn chemische en natuurlijke of biologische gewasbeschermingsmiddelen. Bij chemische gewasbescherming wordt een middel op chemische basis gespoten op een gewas, onkruid of de bodem. Een voorbeeld van een biologische bestrijdingsmiddel is mechanische onkruidbestrijding met staalborstels tegen
Effecten van landbouwchemie op onze leefomgeving

In een groot deel van de landbouw wordt gebruik gemaakt van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Het wordt steeds vaker duidelijk dat het gebruik daarvan aantoonbaar negatieve gevolgen kan hebben voor de gezondheid van mens, dier en milieu. Of de voordelen zoals arbeidsbesparing en hogere opbrengsten (op de korte termijn) opwegen tegen de nadelen is onderwerp onderzoek én
Koploper in speltbrood van eigen bodem

Bakkerij Ten Have – Silvolde Bakker Bert van bakkerij Ten Have uit Silvolde bakt sinds elf jaar met graan, vooral spelt, dat een paar kilometer verderop wordt verbouwd door Jan Steverink in de Silvoldse Slaege. Al lang voordat speltbrood een hype werd, ging het speltbrood daar over de toonbank in Silvolde. Ook naar klanten uit
De Timp in Zieuwent: Lekkere hamburgers uit de Groentainer

Een klassiek Achterhoeks snackbedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot een landelijke koploper op gebied van duurzame fastfood-catering. Zo zou je de Timp uit Zieuwent kunnen omschrijven. Op de website van De Timp staat een indrukwekkende lijst van festivals, kermissen en snackbuffetten: van Huntenpop in Ulft en het Ameland Beach Rugby Festival, tot de Zwarte Cross,
De bodem. De basis voor ons voedsel

Onder bodem verstaan we de bovenste laag van de aardkorst, waarin plantenwortels (kunnen) groeien. De bodem is de basis voor al ons voedsel, van graan voor brood of pasta en veevoer voor de productie van melk en vlees, tot aardappelen, appels, peren en cranberry’s. Daarnaast heeft de bodem allerlei andere functies zoals het filteren van
Recepten van de Masterclass Lokaal Graan van patissier Niek van Waarde

Hieronder volgen de recepten van Niek van Waarde van het Boulangerieteam voor een uitgebreid assortiment banket gemaakt met regionale producten en natuurlijk Achterhoeks lokaal graan. Diverse koeken, taart met regionale vruchten en hartige taart met het traditioneel naegelholt is gemaakt. Een aanwinst voor elke bakkerij. Niek van Waarde heeft in deze workshop gewerkt met graansoorten
Robèrt van Beckhoven zweert bij desembrood: ‘Een mix is niks’

Bakkers hebben het lekkerste vak van de wereld, volgens Meester Boulanger en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. Mits ze zo puur mogelijk bakken: meel, bloem, water, zout, desem. ‘Desembrood moet langer rijzen, is lekkerder, je kunt overdag bakken in plaats van ’s nachts én heeft ook nog eens een gezondheidsvoordeel.’ Voor de Smaakwerkplaats Granen op
Topmolenaar in Vragender

Één van de laatste overgebleven molenaars in Nederland is nog steeds actief in Vragender. Al ruim een eeuw staat molen De Vier Winden in Vragender met nu vakman en molenaar George Pijnappel aan het roer. Landelijk staan topbakkers in de rij voor het vers gemalen meel van deze molenaar. Vers gemalen meel van de hele
Hans Som uit Didam – Broodartiest, veelvuldig kampioen en bondscoach van de Nederlandse topbakkers

Puur, echt, eerlijk en smaak winnen altijd Op zijn vierde zat Hans Som uit Didam al met zijn handen in het bakkersdeeg van zijn vader. Op zijn veertiende bakte hij brood voor 600 man, later werd hij vijftien keer kampioensbakker van Nederland en nu – als ‘bondscoach en de Johan Cruyff’ van de Nederlands topbakkers,
Traditionele winkel met modern assortiment

Wie de bakkerswinkel van Dick ten Broeke in Lochem binnenstapt, waant zich in de sfeer van vroeger. De bakkerij viert dit jaar haar honderdjarig bestaan. In de winkel is vrijwel niets veranderd, maar achter deze traditionele uitstraling gaat een modern bedrijf schuil. De bakkerij en het assortiment zijn helemaal van deze tijd. ‘Onze nostalgische uitstraling
Smaakboeken Alles van de Grond en Alles van het Dier
Twee gloednieuwe boeken over eco-gastronomie in de Achterhoek en Liemers zijn beschikbaar. Alles over smaak, duurzaamheid, historie en hedendaagse vakmensen worden daarin op een toegankelijke en aantrekkelijke manier gepresenteerd. De beide Smaakboeken zijn het resultaat van het project Smaakacademie Achterhoek. Meer weten over de boeken? Kijk dan hier. Waar te koop of te bestellen? De
Topbrood en -banket van Achterhoeks graan: het kan wel degelijk!

Filmverslag van de zesde Smaakwerkplaats GRAAN Van Achterhoeks graan valt uitstekend brood en banket te maken. En niet te vergeten de beste pannenkoek van Nederland! Bekijk hier het filmverslag van de Smaakwerkplaats met topvakmensen uit eigen regio. En experts als Tom van Otterloo en Meester Boulanger en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. Er was volop
Recepten van broodartiest Hans Som Gebruikt tijdens de Masterclass Lokaal Graan

Onder leiding van broodartiest Hans Som werd tijdens de Smaakwerkplaats Graan van de Smaakacademie Achterhoek een uitgebreid assortiment brood gebakken: voor dagelijks gebruik, speciaal broden en brood voor horeca. Hans Som heeft in deze workshop gewerkt met graansoorten geteeld in de Silvoldse Slaege en zijn daar verkrijgbaar. Vers meel, gemalen van de hele graankorrel is
Beste pannenkoeken van Nederland gemaakt met Achterhoeks graan

Van Nederlands kampioen pannenkoeken bakken Rob Weijers van de Heikamp Wie op het terras van De Heikamp in Ruurlo een pannenkoek eet, zit naast de akker waar het graan voor die pannenkoek is geteeld. Ook nog eens een hele goede pannenkoek, want Rob Weijers van De Heikamp bakt de beste pannenkoek van Nederland, bleek tijdens
Geef je op voor Smaakwerkplaats GRANEN 11 september
Meld je aan voor deelname aan de Smaakwerkplaats GRANEN op 11 september. Bekijk de nieuwsbrief met meer info over het programma en de exclusieve masterclass in de middag en twee workshops in de avond. Kansen voor bakkers en horeca om zich te onderscheiden van de massa! Deelname is gratis.
Save the Date! 11 september Smaakwerkplaats GRANEN
De zesde Smaakwerkplaats GRANEN is in voorbereiding. Alles over Achterhoeks graan en de zeer uiteenlopende producten die je ermee kunt maken. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte voor de aanmelding.