Studenten Saxion leveren commerciële inspiratie voor graanverhaal bij restaurant de Heikamp en Graafschap College 

Hoe zorg je dat de foodbeleving in het restaurant sterker wordt en commercieel bijdraagt wanneer je kiest voor lokale producten zoals graan? In Smaakacademie Achterhoek kregen we vaak deze vraag van ondernemers in horeca, bakkerijen en telers. Met een diverse groep studenten van Saxion, actief in het Smart Solution Semester, zijn we aan de slag gegaan samen met restaurant de Heikamp en het praktijkrestaurant van het Graafschap College. Het resultaat? Zowel de Heikamp alsook het Graafschap College waren zeer tevreden over de voorgestelde aanpak. ”We gaan dit zeker toepassen”, was de reactie van Bert van Zijtveld en Sjon Besselink. 

De studenten hebben uitgebreid kennis opgedaan over het complexe bodem- en graanverhaal. Ze hebben dit weten om te zetten in een herkenbaar, springlevend en smakelijke verhaal. Praktisch toepasbaar in het restaurant en aantrekkelijk voor gast én ondernemer. Mooie inspiratie om de pracht van Achterhoek Food te delen met de gast. 

Via het Smart Solution Semester van het Saxion, deden 7 studenten mee met ons project: hoe breng je het complexe graanverhaal van bodem tot bord simpel over aan de gemiddelde gast? 

 “Zo benutten we via Smaakacademie Achterhoek een bestaande onderwijsactiviteit, in dit geval het Smart Solution Semester van het Saxion” zegt Jeanne Steverink. Er deden 7 studenten mee met ons project en we verbinden hen met innovatieve ondernemers in de keten. Ze hebben kennis opgehaald bij Royal Eijkelkamp, Stichting in Goede Aarde, Bjorn Massop van Villa Ruimzicht en Annelies Holthaus van FoodVia. De Heikamp en het praktijkrestaurant van het Graafschap College waren de voorbeelden waarvoor een voorstel uitgewerkt is. Een mooie samenwerking ontstond en het resultaat is eveneens beloond met een award van Saxion! Lees meer hier en hier.

De voorbereidingen voor een vervolg zijn alweer aan de gang. Er is altijd ruimte voor nieuwsgierige studenten en enthousiaste docenten die met ons netwerk weer een volgende stap willen zetten!

Inspiratie nodig? Bekijk hier de resultaten van het graanverhaal voor de pannenkoek en Achterhoeks Bier. 

Zie in een oogopslag het hele verhaal van bodem tot pannenkoek. Deze infographic is speciaal uitgewerkt voor de Heikamp. Maar kan ook benut worden voor Puur Achterhoeks Bier gemaakt met regionaal gerst. De studenten leverden namelijk ook een blanco infographic op met een handleiding om deze in te vullen. 

Klik hier 

De Infographic vormt de basis voor het nieuwe foodarrangement bij de Heikamp ‘Het pannenkoekenpad’. Bij het lezen krijg je al zin om dit pad te gaan lopen 

Klik hier 

De resultaten zijn samengevat in een korte presentatie. Met ook ideeën die het net niet gehaald hebben. 

Klik hier 

Meer weten, neem gerust contact op.