Over ons

De (regionale) foodsector van de toekomst vraagt om een transitie in de manier waarop voedsel wordt geproduceerd, geconsumeerd en vermarkt vanuit voedselketens. Naast technische innovaties gaat het ook om sociale innovaties met meer kennis over alle schakels uit de voedselketen. Dit vergt nieuwe competenties van medewerkers, ondernemers en aanpassingen in (vak)opleidingen. Landelijk is dit nog nauwelijks structureel ingebed in de vereisten voor het (vak)onderwijs. In de Achterhoek en bij Smaakacademie Achterhoek wachten we niet af of dit ooit gebeurt, maar beginnen we alvast in deze ‘Learning Community Achterhoek Food’. 

In dit project werken onderwijs, ondernemers en experts samen en bundelen we nieuwe en oude kennis over een duurzamer en gezonder ‘voedselsysteem’. Zo levert Smaakacademie Achterhoek een bijdrage aan het versterken van de regionale economie, natuur en landschap, klimaat, gezondheid van inwoners en het aantal bezoekers. Daarmee is Smaakacademie Achterhoek de kennis- en onderwijspijler van platform Achterhoek Food. 

Deelnemende onderwijsinstellingen met Achterhoek Food Coördinator: Hogeschool Saxion, Van Hall Larenstein, Graafschap College, ZoneCollege, Prakticon, Staring College en de samenwerkende Profijtscholen. 

Project Smaakacademie Achterhoek is een initiatief van True Food Projects met Jeanne Steverink als aanspreekpunt. Gerealiseerd met steun van Stichting Smaak van de Achterhoek, provincie Gelderland, Rabobank Graafschap en NOA en de Koninklijke Nederlandse Slagers. En natuurlijk de steun van de onderwijsinstellingen met elk een Achterhoek Food Coördinator. 

Smaakacademie Achterhoek organiseert diverse activiteiten. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten en ontwikkelingen.