Silvoldse Bakker Ten Have introduceert Puur Achterhoeks Koekje mét vlag erop

Samenwerken in de voedselketen is het nieuwe Achterhoekse vakmanschap

Smaak Academie Achterhoek Ten Have
Wethouder Ria Ankersmit ontvangt PAKK hmmm van Bertie ten Have

Wethouder Ria Ankersmit van gemeente Oude IJsselstreek was donderdag 25 november op werkbezoek. Tijdens haar bezoek maakte zij kennis met het moderne ondernemerschap van bakker Ten Have. Op gepaste afstand ontving zij een smakelijk pakket met natuurlijk PAKK hmmm.

In Smaakacademie Achterhoek werken ondernemers en onderwijs samen als partners in de voedselketen. Zo ondersteunen de partners inspanningen van boeren voor natuur, biodiversiteit en landschap met smakelijke producten. Dit is het vakmanschap van de toekomst.

Bakkerij Ten Have is een van die ondernemende bakkers. “Door hun bereidheid tot samenwerken in de keten ontstaan mooie nieuwe ambachtelijke producten van hoge kwaliteit. Deze ambachtelijke producten leveren een bijdrage aan onze streek. Echte ambachtelijke Streekproducten met regionale ingrediënten en meerwaarde” zegt Maurits Steverink van Smaakacademie Achterhoek. “Nog te vaak zien we Streekproducten waarvan alleen het etiket Achterhoeks is”.

Bertie ten Have werkt al jaren samen met molenaar De Vier Winden uit Vragender en graanteler De Slaege uit Silvolde. In een werksessie van Smaakacademie Achterhoek is samen met andere ondernemers en Graafschap College het nieuwe koekje ontstaan. Het koekje is per direct beschikbaar. Het product bevat graansoorten geteeld met bloemrijke akkerranden, honing en boter van Achterhoekse bodem. Met hulp van Stichting Foodpromotie Achterhoek is een speciale koekjeswals met print van de Achterhoeks vlag ontwikkeld. Ook het uiterlijk van het koekje is daardoor onderscheidend.

Smaak Academie Achterhoek Ten Have Pak hmmm

Het nieuwe Puur Achterhoeks Koffie Koekje heeft de naam PAKK hmmm gekregen. Als oproep aan eenieder om het koekje te pakken, ervan te genieten en een bijdrage te leveren aan een mooi landschap, biodiversiteit en natuur.

Meer informatie over het Puur Achterhoeks Koekje en Bakkerij Ten Have.
Meer informatie over Smaakacademie Achterhoek, Maurits Steverink, 06 5198 6693.