Puur Achterhoeks Koekje

 

Wat is Puur Achterhoeks Koekje?

Puur Achterhoekse koekjes worden gemaakt van speciale bakwaardige graanrassen zoals spelt, tarwe, emmer, rogge en andere ingrediënten zoals roomboter, honing en soms pompoenpitten die geteeld worden in de Achterhoek en de Liemers.

Puur Achterhoekse koekjes smaken 4 keer beter

1. Van lokaal Achterhoeks graan

2. Vers volkoren meel, Achterhoekse roomboter en honing

3. Pure ingrediënten zonder kunstgrepen

4. Met het ware vakmanschap van onze Puur Achterhoekse bakker

Nog te vaak worden er broden en koekjes uit de streek gepresenteerd met maar nauwelijks ingrediënten uit de eigen streek. Dit kan anders vonden enkele bakkers, de molenaar en graanteler in samenwerking met de bakkers- en koksopleiding van het Graafschap College en hebben Puur Achterhoekse koekjes ontwikkeld. Zelfs met een speciale koekjesmal zodat de  Achterhoekse vlag zichtbaar is, en noemen deze PAKK hmmm!

Pakkhmmm

Dit is echt een koekje van eigen deeg

Puur Achterhoekse Koekjes smaken niet zomaar 4 keer beter. Dat begint al bij de bijzondere bakwaardige granen. Zij worden verbouwd op de vruchtbare akkers van Achterhoek en Liemers. De granen worden na de oogst gemalen op de stenen van molen de Vier Winden in Vragender. Met als belangrijkste uitkomst dat al het meel rechtstreeks afkomstig is van de volledige korrel en vers volkoren meel levert. Regulier volkoren meel van grootschalige maalderijen is vaak opnieuw samengesteld met de ingrediënten in de natuurlijke verhouding, die al dan niet een bewerking hebben ondergaan. 

Puur vers meel direct van de hele korrel, is een oeroude methode en zorgt voor een eigen smaakdimensie. Met dit meel maken onze bakkers met het ware vakmanschap hun Puur Achterhoekse koekjes. Je proeft dus in elk opzicht pure kwaliteit uit Achterhoek en Liemers. 

Ook mooi voor landschap en natuur

Wil je waar voor je geld, topkwaliteit én ons landschap en de natuur ondersteunen? Het Puur Achterhoekse Koekje maakt dit helemaal waar. Alle ingrediënten zoals graan, roomboter en honing komen van eigen bodem. En de verwerking vindt volledig plaats in eigen streek. Onze boeren omringen hun graanakkers bovendien met een natuurlijk bloemenlint. Ideaal voor de bijenstand en biodiversiteit en onze honing. Voor de roomboter grazen onze melkkoeien in het gevarieerde coulisselandschap. Samen zorgt dit voor een prachtig plaatje in ons buitengebied. Ook voor de toerist. Laat je verwennen!

Verkrijgbaar?

Check de website van de Molenaar De Vier Winden en graanteler Slaege voor de Puur Achterhoekse bakkers.

Meer weten over de achtergrond van vers meel en Achterhoeks graan? Bekijk deze berichten en filmpjes:

Graanteler De Slaege

Molenaar de Vier Winden

Graan een bijdrage aan natuur en biodiversiteit