Wat is puur Achterhoeks Brood?

Puur Achterhoeks brood wordt gemaakt van speciale bakwaardige graanrassen zoals spelt, tarwe, emmer, rogge en andere ingrediënten zoals pompoenpitten die geteeld worden in de Achterhoek en de Liemers. 

Puur Achterhoeks Brood smaakt 4 keer beter

1. Van lokaal Achterhoeks graan

2. Vers volkoren meel rechtstreeks van de héle korrel

3. Pure ingrediënten zonder kunstgrepen

4. Met het ware  vakmanschap van onze Puur Achterhoekse bakker

De smaak is koren op je molen

Dat begint al bij de bijzondere Achterhoekse bakwaardige granen. Zij worden verbouwd op de vruchtbare akkers van Achterhoek en Liemers. De granen worden na de oogst gemalen op de stenen van molen de Vier Winden in Vragender. Met als belangrijkste uitkomst dat al het meel rechtstreeks afkomstig is van de volledige korrel en vers volkoren meel levert. Volkoren meel van grootschalige maalderijen is vaak opnieuw samengesteld met de ingrediënten in de natuurlijke verhouding, die al dan niet een bewerking hebben ondergaan.

Puur Achterhoeks Brood Puur vers meel direct van de hele korrel is een oeroude methode en zorgt voor een eigen smaakdimensie voor het brood en is rijk aan voedingsstoffen. Met dit meel maken onze bakkers met het ware vakmanschap hun Puur Achterhoeks Brood. Je proeft dus in elk opzicht pure kwaliteit uit Achterhoek en Liemers.

Ook gezond voor de natuur

Wil je waar voor je geld, topkwaliteit én ons landschap en de natuur ondersteunen?  Puur Achterhoeks Brood maakt dit helemaal waar. Met alle ingrediënten van eigen bodem en de verwerking volledig in de eigen streek. Bovendien is graanteelt goed voor de bodemstructuur en het bodemleven. En onze boeren omringen hun graanakkers met een natuurlijk bloemenlint. Ideaal voor de bijenstand en biodiversiteit. Een prachtig plaatje in het landschap. Ook voor de toerist.

Verkrijgbaar?

Bekijk dit bericht of check de website van graanteler van Slaege of van molenaar De Vier Winden voor de Puur Achterhoekse bakkers. Meer weten over de achtergrond van vers meel en Achterhoeks graan? Bekijk deze berichten en filmpjes: