Goud op World Whiskies Award voor Achterhoekse whiskey met Achterhoeks graan

Smaakacademie Achterhoek whiskey

Distilleerderij de Bronckhorst heeft deze week in San Francisco een gouden award gekregen voor hun allereerste batch ‘Whisky Dahomey Dutch Single Estate’. Van de vele internationale deelnemers in de categorie voor beste whisky onder de 12 jaar, gingen zij er met goud vandoor. ”Het is niet te bevatten” aldus Meester Distillateur Erik Legters.

Vorig jaar september heeft de destilleerderij vol trots de eerste Puur Achterhoekse Whisky gepresenteerd. Liefhebbers waren toen al enthousiast. Het is dan ook erg bijzondere whisky. Het hele proces vindt plaats op hun erf en met graan en mout uit eigen Achterhoek. Zonder toevoeging van chemische middelen en geur-, kleur- en smaakstoffen. “Puur Achterhoeks noemen we dat zegt Maurits Steverink van platform Achterhoek Food en voor ons vakmanschap van grond tot mond is internationale belangstelling’.

Door het winnen van deze award, doet Distilleerderij de Bronckhorst automatisch mee voor de beste whisky wereldwijd van het jaar 2022. Dit wordt op 24 maart bekend gemaakt. De 2e batch whisky is in de maak, maar kijk op hun website voor vele andere Puur Achterhoekse borrels: Distilleerderij de Bronckhorst.

Dit vakmanschap wordt benut ter inspiratie voor studenten en docenten Smaakacademie Achterhoek waar ondernemers en onderwijs samenwerken aan hoogwaardig voedsel uit eigen regio. Voedsel dat gezond en duurzamer geteeld wordt én daarbij het landschap, bodemleven en biodiversiteit versterken. Voor deze manier van werken, is internationale waardering met deze gouden award. Meer weten over Puur Achterhoekse Borrels, lees: Puur Achterhoekse Borrel.

 

Meer informatie:

Erik Legters : Distilleerderij de Bronckhorst

World Whiskey Award : Prijsuitreiking op YouTube

Maurits Steverink : 06 5198 6693