Puur Achterhoeks Bier

Wat is Puur Achterhoeks Bier?

Puur Achterhoeks bier wordt gemaakt van speciale brouwwaardige gerst en wat andere graanrassen en natuurlijk hop.

Puur Achterhoeks Bier smaakt 4 keer beter

1. Van lokaal Achterhoeks brouwaardige gerst en ander graan

2. Graan gemout in eigen regio

3. Pure ingrediënten zonder kunstgrepen

4. Met het ware vakmanschap van onze Puur Achterhoekse brouwers

Nog vaak worden veel speciaal- en streekbiertjes niet eens in de regio gebrouwen en ze gebruiken mout van de grootschalige mouterijen die graan mondiaal inkopen. En daarmee is het hoofdbestanddeel van deze z.g. streekbiertjes hetzelfde als die van de grote biermerken.

Sinds de komst van de enige in Nederland, kleinschalige mouterij Masterveld in Winterswijk werken enkele brouwers weer met mout uit eigen streek en maken bijzonder smakelijke Puur Achterhoekse Biertjes.

Puur Achterhoek BierJe geniet met volle teugen

Puur Achterhoeks Bier smaakt niet zomaar vier keer beter. De akkers in Achterhoek en Liemers zijn uitstekend geschikt voor het telen van graan en brouwaardige gerst voor de kleinschalige mouterij: Masterveld in Winterswijk, de schakel tussen boer en brouwer. Hier worden de lokaal geteelde graansoorten – met name speciaal brouwersgerst – omgezet naar mout, het hoofdbestanddeel van bier naast water, hop en gist. En onze lokale mout maakt het grote verschil voor het Puur Achterhoekse Bier. En daar geniet je met volle teugen van!

Proosten op een mooi landschap en natuur

Wil je waar voor je geld, topkwaliteit én ons landschap en de natuur ondersteunen? Puur Achterhoeks Bier maakt dit helemaal waar. Met ingrediënten van eigen bodem en de verwerking volledig in de eigen streek. Bovendien is graanteelt goed voor de bodemstructuur en het bodemleven. En onze boeren omringen hun graanakkers met een natuurlijk bloemenlint. Ideaal voor de bijenstand en biodiversiteit. En een prachtig plaatje in het landschap. Ook voor de toerist. Proost!

Verkrijgbaar?

Check de website van de Mouterij Masterveld voor de Puur Achterhoekse Brouwers.

Meer weten over de graan en de mouterij? Bekijk deze berichten en filmpjes: