Tuinderij Klein Broekhuizen – Wehl

Teelt

Tussen de Oude IJssel en Montferland, dichtbij het dorp Wehl, ligt het biologisch tuinbouwbedrijf Klein Broekhuizen van Erik Smeenk en Wilma Kraaij.

Op ongeveer 11 hectare worden wordt een groot aantal gewassen teelt. Als hoofdteelten voor  Distreko: prei, rode bieten, peen, knolselderij en boerenkool en daarnaast onder andere aardappelen, savooiekool, palmkool, koolraap, aardbeien, oranje pompoenen en venkel. Jaarrond belevert Klein Broekhuizen prei en aardappelen van eigen bodem.

saa_klein_broekhuizen_1500px_18

Afzet:

Distreko (ook pakketten)
• Eigen boerderijwinkel-Eigen ‘Prachtpakketten’ met wekelijks groenten van eigen bedrijf. Afhaalpunten op eigen bedrijf en in Doetinchem en Zeddam
• Willem & Drees
• Groothandel Naturelle (voor Plus en Jumbo)
• Restaurant Eet Lokaal, Zevenaar

 

saa_klein_broekhuizen_1500px_02

De mensen achter Klein Broekhuizen

Het tuinbouw bedrijf is van oorsprong het ouderlijk huis van Erik Smeenk, waar zijn ouders een gemengd bedrijf hadden. Rond de eeuwwisseling besloten Erik en Wilma niet mee te gaan in de verdere ratrace van steeds verdere schaalvergroting in de veehouderij en zich op biologische groenteteelt te richten. In 2012 werden Erik en Wilma met hun aardappelen uitgeroepen tot Helden van de Smaak van de provincie Gelderland. En bij een landelijke proeverij met aardbeien in 2015, kwamen die van Klein Broekhuizen als lekkerste uit de bus. ‘Er is steeds meer waardering voor groenten en fruit met smaak en kwaliteit’, volgens Erik.

saa_klein_broekhuizen_1500px_10

Kijk voor meer informatie op: www.kleinbroekhuizen.nl

saa_klein_broekhuizen_1500px_20