Nieuwe projectleider Smaakacademie Achterhoek

U bent haar vorig jaar wellicht al tegengekomen bij de 2e ronde tafel in de DRU op 28 oktober, maar per 2022 is Jeanne Steverink de projectleider van Smaakacademie Achterhoek.

Ze neemt ze taken over van Maurits, zodat hij zich kan focussen op platform Achterhoek Food en de landelijke projecten van True Food. En ja ze is familie, een nicht van Maurits.

Jeanne is opgegroeid op een melkveehouderij in de Silvoldse Slaege. Boerin was toch niet helemaal haar toekomst en ze is gaan studeren aan de Universiteit Utrecht waar ze de Master ‘Social, Health and Organisational Psychology’ heeft behaald. Haar afstudeeronderzoek deed ze bij Greendish en ging over hoe je bij een buffet in het Van der Valk hotel mensen kunt beïnvloeden dat ze onbewust meer groente opscheppen en minder vlees. Dat is ook precies wat ze interessant vindt, hoe zorg je ervoor dat de gezonde en/of duurzame keuze normaler wordt.

Momenteel woont Jeanne net over de Achterhoekse grens in het buurtschap Oxe (Deventer). Hier verbouwt ze sinds 2019 samen met haar vriend, een helft van een monumentale boerderij. En is verder te vinden op het voetbalveld en bij de muziek.