Beleving van duurzame regionale producten in de horeca

Smaakacademie Achterhoek Saxion

Wij zijn zeven studenten van Saxion met elk zijn/haar eigen expertise vanuit vier verschillende opleidingen; Creative Business, Commerciële Economie, Hotel Management en Tourism Management. 

Tijdens het Smart Solution Semester doen wij onderzoek naar storytelling en beleving van duurzame regionale producten in de horeca.

Er zitten veel mensen in de groep met ervaring in de horeca en iedereen heeft een liefde voor eten. Ook werd duidelijk dat vanuit elke opleiding aandacht wordt besteed aan het grote begrip duurzaamheid en dat daar ook onze interesse ligt.

Aan het einde van dit project hopen wij een oplossing te bieden waarmee Achterhoekse horecaondernemingen weten hoe ze effectief en overtuigend kunnen communiceren naar de gast over de toegevoegde waarde van duurzame geproduceerd voedsel uit de regio.

Een combinatie van verschillende expertises, een interesse in duurzaamheid en een affectie voor eten zorgt voor een gebalanceerde samenstelling. Wij hopen dat dit uiteindelijk leidt tot een sterk eindproduct waar de Achterhoek wat aan heeft.