Eieren van familie Wegdam

De familie Wegdam in Lochem houdt 130.000 legkippen in twee stallen waarvan 90.000 vrije uitloop (eicode 1), die een uitloop hebben van 36 hectare land, en 40.000 scharrel (eicode 2).

De jonge opfokhennen komen op het bedrijf als ze achttien weken oud zijn en met negentien tot twintig weken beginnen ze eieren te leggen. De vrije uitloop kippen gaan dagelijks om 10.00 uur naar buiten, nadat ze eieren hebben gelegd, voer en water hebben gehad. Bij regen of heel warm weer blijven ze liever in de overdekte uitloop en als het begint te schemeren komen de kippen vanzelf naar binnen.

De eieren worden op het bedrijf volledig automatisch gewassen, gecontroleerd, gesorteerd en verpakt en alles wordt in de regio verkocht. De scharreleieren worden verkocht in trays van 30 eieren en doosjes van 10, in verschillende maten. De vrije-uitloop eieren worden in doosjes van tien verkocht, ook in verschillende maten.

De ultra-verse eieren kunnen aan huis worden gekocht uit een eierautomaat, zes dagen per week (niet op zondag) van 8.00 tot 20.00 uur. Verder worden de eieren geleverd aan supermarkten, horeca, slagers en verkocht op verschillende markten in Enschede en Haaksbergen.

Bron: Wegdam Eieren – www.wegdam-eieren.nl