Eieren van Blije Kippen uit Wehl

In Wehl is één van Nederlands grotere pakstations voor eieren gevestigd. Het bedrijf van de familie Van Beek heeft verschillende vestigingen in binnen- en buitenland en is zichtbaar in het winkelschap met eieren van het eigen merk Blije Kip.

Opa van Beek startte in de twintiger jaren van de vorige eeuw in Nieuw Wehl een kruidenierszaak en bracht de boodschappen rond bij boeren in de buurt. Veel boeren runden in die tijd gemengde bedrijven, met te veel eieren om zelf op te eten. Opa van Beek nam de eieren mee, in ruil voor kruidenierswaren. Onder diens zoon Fons van Beek groeide het bedrijf uit tot een flink eierpakstation in Wehl. De zonen Van Beek bouwden het bedrijf verder uit tot de Van Beek Group met behalve in Wehl ook o.a. vestigingen in Viersen, Wandersleben en Raalte. Het richt zich op de levering van eieren aan de grootwinkelbedrijven in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland. Ook worden er eieren in vloeibare en gedroogde vorm geleverd aan de voedingsmiddelenindustrie in ruim 40 landen over de hele wereld. In totaal worden er jaarlijks zo’n drie miljard eieren verwerkt en heeft het bedrijf een omzet van ruim 300 miljoen euro.

De vestiging in Wehl verpakt onder andere eieren die onder het eigen merk Blije Kip op de markt worden gebracht. Dat zijn eieren van pluimveehouders met vrije uitloop legkippen of biologisch gehouden legkippen. Op de verpakkingen van de vrije uitloop eieren staat ook het twee sterren Beter Leven keurmerk. En op de verpakking van de biologische eieren het Beter Leven keurmerk met 3 sterren, naast het biologische keurmerk. De eieren worden ingekocht bij zo’n 180 verschillende Nederlandse pluimveehouders en o.a. geleverd aan Albert Heijn, Jumbo Supermarkten, Coop, Hello Fresh en Plus.

www.blijekip.nl