Puur Achterhoekse Borrel

Wat is Puur Achterhoekse Borrel?

Gedestilleerde drankjes noemen we ook wel een ‘borrel’. Puur Achterhoekse Borrels worden gemaakt van speciale brouwwaardige graanrassen, druiven en fruit uit onze eigen streek.

Puur Achterhoekse Borrel smaakt 4 keer beter

1. Van lokaal Achterhoeks graan of fruit

2. Graan gemout in eigen regio

3. Pure ingrediënten zonder kunstgrepen

4. Met het ware vakmanschap van onze Puur Achterhoekse Distilleerderijen

De kwaliteit scheelt een slok op een borrel

Puur Achterhoekse Borrel smaakt niet zomaar 4 keer beter. Het hoofdbestanddeel van whisky en jenever is mout. En Achterhoek en Liemers bieden niet alleen uitstekend graan voor mout. De Achterhoek is de enige regio met een kleinschalige mouterij: Masterveld in Winterswijk. Hier worden lokaal geteelde graansoorten omgezet naar mout. En onze lokale mout maakt het grote verschil: andere kleinschalige destilleerderijen werken met mout van mouterijen die graan mondiaal inkopen. En daarmee is het hoofdbestanddeel van hun borrels hetzelfde als die van de grote internationale merken. 

Puur Achterhoek WhiskeyOok het hoogstamfruit voor het stoken van onze lokale eau de vie en de druiven voor Achterhoekse grappa komen volledig uit eigen regio. Kortom, onze distilleerderijen stoken met lokale ingrediënten Puur Achterhoekse Borrels. En dat proef je!

Proosten op een mooi landschap en natuur

Wil je waar voor je geld, topkwaliteit én ons landschap en de natuur ondersteunen? Puur Achterhoekse Borrel maakt dit helemaal waar. Met alle ingrediënten van eigen bodem en de verwerking volledig in eigen streek. Onze boeren omringen hun graanakkers bovendien met een natuurlijk bloemenlint. Het fruit komt van wijngaarden en lokale Rossel Collectieboomgaarden met zo’n 400 verschillende appel- en perenrassen. Samen ideaal voor de bijenstand en biodiversiteit. En een prachtig plaatje in het landschap. Ook voor de toerist. Proost!

Verkrijgbaar?

Check de website van de Mouterij Masterveld voor de Puur Achterhoekse Destilleerderijen.

Meer weten over de graan en de mouterij? Bekijk deze berichten en filmpjes: