Even voorstellen: stagiair Jet

Sinds kort loopt Jet Immink-Megens stage bij Smaakacademie Achterhoek. Zij stelt zich graag even voor en vertelt meer over haar stage:
 
“Ik studeer aan Aeres Hogeschool Wageningen, waar ik de verkorte deeltijdopleiding ‘Docent & Kennismanager sector groen’ doe. Ook behaal ik hier mijn tweedegraads lesbevoegdheid. Mijn specialisatie is Voeding & Communicatie.

Na 20 jaar werkzaam te zijn geweest in het basisonderwijs, heb ik anderhalf jaar geleden de overstap gemaakt naar het vmbo. Ik geef les op het Zone.College in Doetinchem als docent Groene Wereld Oriëntatie. Tijdens dit praktijkvak doen de leerlingen groenbreed ervaring op, zoals dierverzorging, bloemschikken, tuinieren, koken en groene techniek. Lesgeven als docent groen past mij als een jas, want in mijn vrije tijd houd ik van koken/bakken, werken in de moestuin en van het verzorgen van onze dieren. Naast mijn werk op school heb ik samen met mijn man een melkveebedrijf en ben ik moeder van drie zonen.

Bij Smaakacademie Achterhoek werk ik aan een project over de Achterhoekse droge boon. Ik heb hiervoor nauw contact met Slaege, waar veel kennis in huis is over de teelt van droge bonen. Ik onderzoek de kansen die er liggen om De Achterhoekse droge boon op het Zone.College te integreren in het onderwijs. Dit begint bij het enthousiasmeren van docenten en het verbreden van hun kennis ten aanzien van de Achterhoekse droge boon. Eind juni lever ik mijn bevindingen op. Die zullen dan ook te vinden zijn op de website van Smaakacademie Achterhoek.”