OPENING Achterhoeks Aspergeseizoen bij STAMPIJ in Doetinchem

Achterhoekse Asperges

Op zaterdag 15 april 2023 zal het Achterhoeks aspergeseizoen worden geopend bij het nieuw geopende
restaurant STAMPIJ te Doetinchem. De asperges komen van Aspergeboerderij De Stokhoven uit Drempt waar al meer dan 25 jaar asperges worden geteeld van de koude blanke zandgrond. Het bedrijf streeft naar een topproduct waar zowel mens, dier, plant en milieu baat bij heeft. Door de combinatie van de Achterhoekse blanke zandgrond en de Global G.A.P. en Planet Proof certificering behoren de asperges van de Dremptse aspergeteler tot de beste van het land.

Op de feestelijke opening van het aspergeseizoen wordt het eerste kratje asperges van De Stokhoven
overhandigd aan de burgemeester van Doetinchem. De stad Doetinchem profileert zich steeds meer als
gastronomische poort naar de Achterhoek waar tal van unieke Achterhoekse voedselproducenten verscholen zitten. Gerrit Hendriksen van de Stokhoven zal tijdens het evenement uitleg geven over de aspergeteelt op zijn bedrijf.

Ook is er een Achterhoekse aspergewijn van 2023 verkozen. Dit jaar is de eer aan ‘Het geheim van Francoise’ van Wijngoed Montferland uit Gendringen. Een Cabernet Blanc met een mooie lichte kleur en krachtige aroma’s van groene appel en vlierbloesem. Dit wijngoed wordt al sinds 2004 bestierd door de familie Masselink. Het familiebedrijf van 4 hectare heeft maar liefst 14.000 wijnstokken staan en staat bekend om de productie van hoge kwaliteit. De wijnen zijn bekroond met Nationale en Internationale prijzen. Hier wordt alles met de hand geteeld en op natuurlijk-duurzame wijze druiven geteeld en wijn gebotteld.

De opening wordt georganiseerd bij restaurant STAMPIJ, deze zaak wordt ook officieel geopend op 15 april 2023 en is gevestigd op de Korte Heezenstraat 12 in het centrum van Doetinchem. Het nieuw verbouwde restaurant zit in een voormalig schoenwinkel en heeft voorin de zaak direct een grote open keuken. Gasten krijgen letterlijk een kijkje in de keuken waar op niveau wordt gekookt. De uitbaters van dit restaurant zijn Juliëtte Kampschmidt en Rick van den Broek. Beide hebben ze een bak aan horecaervaring vanuit verschillende zaken uit de buurt en nu gedreven om STAMPIJ tot een succes te maken.

Om het witte goud te presenteren zal het restaurant een mooie proeverij serveren met gerechten waarbij de asperge schittert in verrassende combinaties met andere Achterhoekse streekproducten. De
aspergegerechten worden natuurlijk geserveerd in combinatie met de bijpassende aspergewijn van wijngoed Montferland. Ter ere van de opening van het restaurant en de opening van het seizoen worden de hapjes zaterdag 15 april uitgedeeld in het centrum van Doetinchem.