Masterclass charcuterie voor Achterhoekse slagers

Vorige week deden maar liefst 9 slagers uit de regio mee aan de Masterclass  ‘De Achterhoek: onderscheidend vakmanschap & charcuterie’. Smaakacademie Achterhoek organiseerde deze masterclass in het kader van de Week van de Slager van KNS. De aanwezige slagers namen ook hun leerlingen en stagiairs mee, want het is belangrijk om het ambacht door te geven aan de volgende generatie.

Elke slagerij mocht vooraf een aantal producten aanleveren, die werden gekeurd door meesterslager Paul van Trigt. Dat resulteerde in een collectie van de beste Achterhoekse vleesproducten, zoals coppa, nagelholt, droge metworst, rauwe ham en de Achterhoekse variant op de Spaanse lomo. Van Trigt roemde de hoge kwaliteit en het vakmanschap in de regio. Bekijk onderstaand filmpje voor zijn reactie!

Het was een mooie bijeenkomst. De slagers gingen op een open manier met elkaar in gesprek over hun vak, iets wat ze van oudsher eigenlijk niet vaak doen. Smaakacademie Achterhoek bood hun deze kans met veel plezier.