Puur Achterhoeks graan vierde op Mondial du Pain 2023

Sandwich Team Boulangerie

Het Nederlandse BoulangerieTeam was aanwezig op the best of Mondial du Pain in Tokio mét Achterhoeks graan. Hiljo Hillebrand en Renske Huyben maakte de sandwich met Achterhoeks graan belegd met verse producten uit Japan. Nederland deed voor het eerst mee aan deze internationale wedstijd, ook wel de Olympische spelen in de bakkerswereld. Coach Wietse Schiere, Mike Onasse, Gerrit Huckriede en broodartiest Hans Som uit Didam stoomde Hiljo en Renske klaar voor deze intensieve wedstrijd.


De Rode Tarwe (ook wel roodkorn genoemd) vormt de basis voor de sandwich en is
 geteeld in de  Silvoldse Sleage in de Achterhoek in het stroomgebied van Oude IJssel en AA-Strang.  

 

Mooie internationale erkenning voor het vakmanschap in de hele Achterhoekse graanketen en Liemers, met vakmanschap van akker tot bakker en chefkok. Het wedstrijdonderdeel was ‘Restaurant Sandwich’. Deze is ontwikkeld voor het Nederlandse team met inzet van chefkok Paskal Karels van restaurant Karels uit Braamt, ambachtelijke molenaar De Vier Winden, graantelers van de Slaege en natuurlijk de inspiratie van de broodartiest Hans Som. 

Kennis en kunde van deze vakmensen gaan we delen tijdens een activiteit van Smaakacademie Achterhoek. Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Schrijf me in.

Team Boulnagerie Nederland