Haal alles uit het wildseizoen met de e-learning over wild

Het wildseizoen is in volle gang! Wil je je studenten op een laagdrempelige en aantrekkelijke manier leren over wild uit eigen regio? Of wil je deze feestdagen zelf wild op het menu zetten en ben je op zoek naar meer achtergrondinformatie? Maak dan gebruik van de gratis e-learning over wild van Smaakacademie Achterhoek.

In de e-learning komen veel onderwerpen aan bod, zoals de verschillende soorten wild, wild uit de Achterhoek, de inkoop en bereiding van wild en het verschil tussen geschoten en gehouden wild. Gehouden wild vind je in de Achterhoek bij Hertenhoeve De Lavei in Geesteren, waar een roedel van ongeveer honderd edelherten loopt. De Lavei heeft als Achterhoek Food-project een subsidie ontvangen vanuit LEADER Achterhoek.

Kennis delen met vakonderwijs
Platform Achterhoek Food zorgt voor verbinding in de regio en zet zich ervoor in dat kennis breder gedeeld en benut kan worden, onder andere via het onderwijsnetwerk Smaakacademie Achterhoek. Voor Ruud Geerligs van de Hertenhoeve was dat reden om mee te werken aan het samenstellen van de e-learning, onderdeel van een reeks e-learnings van Smaakacademie Achterhoek. Hij komt daarin zelf aan het woord over de werkwijze op de hertenhoeve, waar alles draait om het creëren van een zo natuurlijk mogelijke omgeving voor de herten. Ruud: “We werkten heel graag mee aan deze e-learning, want we vinden het leuk om te delen wat we doen. Op onze hertenhoeve werken we samen met de natuur en maken we zoveel mogelijk gebruik van wat de natuur biedt. We boeren zoals vroeger, maar met een moderne twist. Dat leggen we graag uit aan anderen.”

Achterhoek als foodregio
Ruud is blij met het eindresultaat. “Het is een mooie basis om je verder te verdiepen in wild en in een natuurlijke manieren van boeren.” De belangrijkste boodschap die docenten, studenten, koks en andere geïnteresseerden wat hem betreft uit de e-learning zouden moeten halen, is: Kijk niet ver weg, maar juist dichtbij. “Zeker in de Achterhoek is een schat aan producten te vinden waarmee je je als kok of restaurant kunt onderscheiden. Laten we samen zorgen dat we de Achterhoek als foodregio op de kaart zetten.”

Meer informatie over deze en andere gratis e-learnings van Smaakacademie Achterhoek vind je op deze pagina. Je leest hier ook hoe je toegang tot de e-learnings kunt krijgen.