Kennis over duurzamere en lokale herkomst vormt nog geen structureel onderdeel van het vakonderwijs. In de Achterhoek wachten we niet af: bij de koksopleiding van Graafschap College is Achterhoek Food inmiddels een vast onderdeel van het vakonderwijs. Deze aanpak is nu versterkt met de inzet van zeven e-learnings, gemaakt met de landelijke onderwijsexpert SVH.De e-learnings zijn ontwikkeld in samenwerking met lokale ondernemers die een zogenaamde leefbaarheidssubsidie (LEADER Achterhoek) hebben aangevraagd.
Het gaat om de volgende e-learnings:
– Graan (in samenwerking met Achterhoek Toerisme en Slow Food Achterhoek)
– Zuivel (in samenwerking met Suzie’s Farm)
– Groente (in samenwerking met Klein Broekhuizen)
– Chefkok met eigen moestuin (in samenwerking met Buitenplaats Park Ruimzicht)
– Vlees (in samenwerking met Ambachtelijk Vleesbedrijf De Hoeve)
– Kaas (in samenwerking met Kaasmakerij Köning)
– Wild/hert (in samenwerking met HertenHoeve De Lavei)
Lees er meer over op deze pagina. Hier staat ook de link waarmee je gratis toegang krijgt tot de speciale Achterhoek Food-pagina in de online omgeving van SVH.
