Smaakacademie zorgt met internationale samenwerking voor sollicitaties om te werken met Achterhoek Food

Sindskort werkt Smaakacademie Achterhoek samen met de Universita di Scienze Gastronomiche de Pollenzo. Hiervan worden de eerste vruchten al geplukt. Er hebben namelijk al drie alumni gesolliciteerd om te komen werken in onze mooie Achterhoek. Deze staan onderaan de pagina.

Universita di Scienze Gastronomiche de Pollenzo

Universita di Scienze Gastronomiche de Pollenzo, daar moet je zijn om verder te studeren in gastronomie en duurzame foodketens. Deze universiteit is opgericht door Slow Food en ligt in Bra (regio Piedmonte, Italië). De waarden van Slow Food zitten dan ook diepgeworteld in de kennis die wordt overgebracht aan nieuwsgierige internationale studenten. Dit leek Smaakacademie Achterhoek de perfecte studenten om naar de Achterhoek te halen. De contacten zijn gelegd en op korte termijn worden er acties in gang gezet.

Buitenlandse studenten op bezoek in de Achterhoek

We zijn in gesprek om aankomend schooljaar een excursie te organiseren naar de Achterhoek met deze universiteit. Zodat deze frisse studenten kennismaken met de Achterhoek en haar makers. Wat zijn hun ideeën hoe je een regionale keten ontwikkelt die (financieel) bijdraagt aan onze regio? Ben je ondernemer of docent en wil meedenken over deze excursie? Bel of mail gerust een keer met Jeanne (0654256007, jeanne@truefood.nl)

Sollicitaties om te werken met Achterhoek Food

Tot slot staan we vermeld op hun ‘career-website’. Hier kunnen zowel alumni als studenten zoeken naar allerlei soorten (bij)banen en opdrachten. Heb je ons logo al gespot? Wij staan er mooi tussen! Hier hebben we al drie reacties op gekregen. Drie afgestudeerde studenten staan te trappelen om aan de slag te gaan met Achterhoek Food (in de breedste zin van het woord). Hieronder staat een korte omschrijving en een verwijzing naar hun cv en/of LinkedIn-pagina. 

De ontvangen sollicitaties

Puk Klaus (Oldenzaal)

Tijdens de Master Culinary Arts leerde Puk om als gastronoom voedselsystemen te verduurzamen aan de hand van voedselwetenschap en culinaire kunsten. Na haar studie is ze in de keuken gaan werken als chef. Echter is dit niet helemaal wat ze ambieert. Ze zoekt een projectmatige baan of richting management.

”Het meehelpen opbouwen aan duurzame voedselsystemen en het ontwikkelen van creatieve producten en processen binnen de voedselindustrie is wat mij enthousiast maakt en waar ik mij graag voor wil inzetten.”

LinkedIn

Fabio Tesauro (Turijn)

Fabio studeerde af in 2017 en werkt sindsdien veel in de marketing en communicatie. Door zijn bachelor studie in Gastronomic Sciences, heeft hij bovendien veel inhoudelijke kennis over Food & beverage en ketens.

Hij zoekt een fulltimebaan en staat ervoor open om naar Nederland te komen of op afstand te werken.

Curriculum Vitae | LinkedIn

Khyati Saini (Amsterdam)

Khyati rondde in 2022 de Master Culinairy Arts af en werkt momenteel als Chef de Partie. Haar drive is om de voedselindustrie te verduurzamen. Ze zoek dan ook een baan die hieraan bijdraagt. Ook opdrachten gerelateerd aan onderzoek, productontwikkeling en/of onderwijs passen in haar straatje!

Khyati zoekt een fulltimebaan en staat ervoor open om te verhuizen.

Curriculum Vitae | LinkedIn

Heb je interesse of vragen?
Bel of mail gerust een keer met Jeanne (0654256007, jeanne@truefood.nl)