Saxion studenten aan de slag met communicatie over bodemgesteldheid in de Achterhoek

Daar zijn we dan! Een nieuw team aan studenten, van Saxion University of Applied Sciences, die de Smaakacademie Achterhoek (SAA) gaat helpen voor de module Smart Solutions. In een periode van vijf maanden wordt er een onderzoek verricht in het kader van onder andere bodemgesteldheid en communicatie.

Wij zijn Madelief de Bijl, Emre Ermis, Jan-Willen Hekket, Britt Leus en Yorick Top. Binnen dit team studeren we bij verschillende opleidingen van Saxion University of Applied Sciences. Dit zorgt dan ook voor verschillende inzichten die goed gebruikt kunnen worden binnen de opdracht! Tijdens deze opdracht onderzoeken we onder andere de bodemgesteldheid van dit moment en hoe we het beste naar de gasten kunnen communiceren hoe ze met hun keuze kunnen bijdragen aan een betere bodem in de Achterhoek.

Wij vinden het heel erg leuk om dit project als groep uit te mogen voeren en kunnen niet wachten om uiteindelijk een mooi eindproduct te kunnen presenteren aan De Smaakacademie Achterhoek. Het team is nu al goed op elkaar ingespeeld, waardoor de samenwerking soepel verloopt. Dit belooft dus wat voor de komende weken!

Voor de geïnteresseerden stellen we ons graag aan je voor: 

Emre Ermis: (Linksboven op de foto) Mijn naam is Emre Ermis, ik ben 21 jaar oud en ik studeer Commerciële economie in Enschede. Ondanks dat ik met toeval ben ingedeeld in dit project, ben ik erg tevreden met de uitkomst. Dit komt met name omdat er bij commerciële economie veel aandacht wordt geschonken aan maatschappelijk en bewust ondernemen. Laat dit nou net een belangrijk aspect zijn voor dit project. Ik ben met name geïnteresseerd in het stukje bewust maken van de klant waarom ze meewerken aan een betere bodem. Verder zit er ook een technisch gedeelte aan de opdracht ondanks dat ik hier weinig kennis van heb, ben ik bereid om nieuwe dingen te leren.

Yorick Top: (Midden boven op de foto) Mijn naam is Yorick Top, een 21-jarige student van de opleiding Bedrijfskunde bij Saxion University of Applied Sciences te Enschede. Ik ben woonachtig in Deventer en naast mijn studie werk ik in de horeca bij Paul van Gurp Fastservice in Deventer. Dit project sprak mij op het eerste oog erg aan, aangezien ik zelf in een eerder project al redelijk wat ervaring heb opgedaan met het innoveren van de verkoop van streekproducten. Vorig jaar heb ik een halfjaar een project uitgevoerd voor Foodpromotie Achterhoek, waarin wij een marketingplan hebben aangeleverd, hoe zij streekproducten meer aanzien kunnen geven in de achterhoek. Daarnaast werk ik met producten waarvan de grondstoffen ook allemaal uit de bodem komen en ben ik erg nieuwsgierig om hier meer over te weten te komen.

Jan-Willem Hekket: (Rechtsboven op de foto) Ik ben Jan-Willem, 24 jaar oud en studeer Hotelmanagent in Apeldoorn. Duurzaamheid in de hotelbranche is een belangrijke trend tegenwoordig. Persoonlijk vind ik het ook erg belangrijk om met duurzame onderwerpen te werken en veel te leren op dat gebied. Het project van SAA spreekt mij erg aan omdat ik het erg belangrijk vind om te leren over duurzaamheid in de voedselindustrie. Tijdens dit project hoop ik een mooi resultaat neer te zetten en veel te leren

Madelief de Bijl: (Linksonder op de foto) Mijn naam is Madelief de Bijl, een 21-jarige studente uit Arnhem en studeer momenteel Tourism Management te Deventer. In de wereld van toerisme zijn er trends die de wereld op een positieve manier veranderen, zoals duurzaamheid. De SAA heeft een passende opdracht bij deze trend, waardoor ik mij aangetrokken voelde voor deze opdracht. Bij deze opdracht wordt er namelijk inzicht gegeven over hoe de bodem aan tafel komt en betrekt hierbij de trend duurzaamheid. Ik kijk er naar uit om samen te werken met mijn team en de SAA en ben benieuwd welke nieuwe vaardigheden op mijn pad gaan komen.

Britt Leus: (Rechtsonder op de foto) Mijn naam is Britt Leus, ik ben 21 jaar oud en ik studeer Hotel Management in Apeldoorn. Dit project sprak mij aan omdat ik het milieu heel belangrijk vind en het mij een fijn gevoel geeft wanneer ik kan bijdragen aan een betere wereld. Ook binnen de hotelbranche zie je steeds meer duurzaamheid terugkomen op verschillende gebieden dus ik vind het interessant om hier meer ervaring in op te doen. Ik ben zelf niet erg technisch maar vind het leuk om nieuwe dingen te leren dus ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken.