Meelopen in de praktijk door de ogen van onze stagiaires

Smaakacademie Achterhoek stagiaires

Smaakacademie Achterhoek laat elke stagiair(e) een dag meelopen in de praktijk. Zo maken ze kennis met lokale foodbedrijven uit de Achterhoek die het net even anders doen. Dit keer waren Anne, Mila en Kristiana aan de beurt. Ze hebben deze dag als erg interessant ervaren en hebben veel geleerd over het werken in korte ketens en de verschillende manieren waarop bedrijven duurzamer kunnen werken. Verder stelden ze op prijs dat er veel ruimte was voor discussie en gesprek. Kortom: een zeer geslaagde dag! Hieronder vertellen ze hun ervaringen.

 

Smaakacademie Achterhoek stagiaires Op 27 mei bezochten we IJsboerderij de Steenoven in Hummelo en later hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem. Smaakacademie Achterhoek koos juist voor deze combinatie, omdat de dubbeldoel koeien van de boerderij worden verkocht aan het restaurant Lokaal in het hotel. Dit is een mooi voorbeeld van een duurzame samenwerking met korte ketens.

 

In de middag kregen we een rondleiding op de IJsboerderij de Steenoven, waarbij wij van boer Ronald gepassioneerd uitleg kregen over zijn boerderij en alle manieren waarop de bedrijfsprocessen waren ingericht op duurzaamheid. Bij deze rondleiding was chefkok Bjorn van Villa Ruimzicht ook aanwezig. We bezochten ook de pleegkoeien die momenteel bij een ander gezin wonen. Verder kon een ijsje aan het eind van de rondleiding natuurlijk niet ontbreken.

 

Smaakacademie Achterhoek stagiaires

 

 

Daarna gingen we met Bjorn door naar een van de groentetuinen waar hij de groenten voor zijn restaurants inkoopt. Ook maakten we een stop bij Eetwinkel Van Mien. Vervolgens gingen we naar Villa Ruimzicht waar we van Bjorn uitleg kregen over de manieren waarop het bedrijf duurzaam en lokaal te werk gaat. Als afsluiter mochten we bij restaurant Lokaal in het hotel dineren. Smaakacademie Achterhoek stagiaires