Masterclass: Puur Achterhoekse Charcuterie 

Masterclass Charcuterie Paul van Trigt en slager van Broekhuizen

Hoe benut je het hele varken vaktechnisch en economisch? 

Leer tijdens de masterclass Puur Achterhoekse Charcuterie van dé nationale specialist in worst- en vleeswaren Paul van Trigt en Europees kampioenslager Van Broekhuizen! Deze experts laten je zien welke prachtige vleeswaren te maken zijn van een heel varken. Dat maakt de import van diverse buitenlandse specialiteiten zoals salami’s of gedroogde hammen overbodig. En met de juiste techniek en passie wordt het hele karkas gebruikt (vierkantsverwaarding) en ook nog eens rendabel.

Paul van Trigt heeft eigenlijk geen introductie nodig. Worst- en vleeswarenspecialist Van Trigt is binnen de vleesbranche een instituut. Niet alleen als vakman en expert op het gebied van productkeuring, maar ook als oneindige bron van kennis. Voordat hij voorzitter werd van het Broederschap van de Gouden Slagersring, won hij zelf de Gouden Slagersring – de meest prestigieuze prijs in slagersland – twee keer. Ook buiten de slagerssector is Van Trigt een graag geziene deskundige. Zo is hij geregeld te zien in het tv-programma Keuringsdienst van Waarde. 

Paul van Trigt schreef meerdere boeken, waaronder het alom geprezen praktijkhandboek Charcuterie 2 en het boek Worst-vleeswaren specialiteiten. Deze twee boeken zijn tijdens de masterclass als combinatieaanbieding te koop voor €160,- i.p.v €185,-.

Van Broekhuizen is een echte specialist op het gebied van vleeswaren. Zij gebruiken voor hun producten duurzaam kwaliteitsvlees van vee uit het Vecht- en Reestdal. Zo weten ze zeker dat klanten het beste en lekkerste stukje vlees krijgen. Niet voor niets is Van Broekhuizen al 16 keer Nederlands kampioen en 6 keer Europees kampioen geworden.

Over de Masterclass Puur Achterhoekse Charcuterie

Kampioenslager Van Broekhuizen gaat de productie van vooral gedroogde vleeswaren demonstreren. Dus het uitsnijden, model snijden en zouten/kruiden. Dit zijn ongeveer 6 gedroogde vleeswarenbestemmingen inclusief Achterhoekse schink en Culatello.

Paul van Trigt zal mondelinge vaktechnische ondersteuning geven over beste varkensrassen, uitleg geven over het gebruik van de meegebrachte natuurdarmen, de meeste gebruikte en belangrijke kruiden en specerijen en achtergrondinformatie geven omtrent kostprijsberekening en calculatie.

“Het belooft een fantastisch leerzame dag te worden, wij hebben er in ieder geval erg veel zin in” – Paul van Trigt


Geschikt voor professionals, varkenshouders, docenten, leerlingen en liefhebbers. Hongerig naar meer? Meld je dan hier aan:

>> Ik meld me aan

Datum: woensdag 19 april 2023
Tijd: 13.00 tot 17.00
Locatie: slagerij Beerten Dorpsstraat 17, 7136 LE Zieuwent
Actieprijs: vanwege de Week van de Slager bieden we de Masterclass aan voor €15 ex btw i.p.v €50 (gratis voor docenten een studenten)