Graafschap College en Smaakacademie werken samen met landelijke leermiddelontwikkelaar SvH

Duurzaamheid is geen keuzedeel, maar hoort structureel in het vakonderwijs. Dat is de ambitie van onze learning community. Voorloper in ons netwerk, ook landelijk, is het Graafschap College. Zij namen Achterhoek Food op in het strategische plan voor het horeca- en bakkersonderwijs. Het is een onderdeel binnen ‘Vakleer en Vakkennis’ en niet meer een ‘Keuzedeel’. Zo ontstond de uitdaging om leermiddelen te maken over duurzamer en regionaal food voor deze bestaande lessen.

Om dit te realiseren zijn we de samenwerking aangegaan met de landelijke leermiddelenmaker SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). Er zijn slimme verbindingen gelegd met de foodprojecten van LEADER Achterhoek. Hierdoor is er meteen een praktische koppeling met vernieuwende ondernemers in de regio. Zo versterken we de structurele aandacht voor duurzaamheid in het vakonderwijs voor studenten en ondernemers. Bovendien vestigen we landelijk de aandacht op de Achterhoek als foodregio en de vernieuwende aanpak van het Graafschap College.

Er worden met SvH zes leermiddelen gemaakt met zes Achterhoekse LEADER projecten. Na de zomer zijn de eerste zichtbaar en worden getest bij het Graafschap College.