Eerste Smaakwerkplaats

De eerste Smaakwerkplaats staat gepland op maandagavond 16 november. Deze werkplaats staat in het teken van SMAAK en ACHTERHOEK.

 ‘Over smaak valt te twisten’ wordt wel gezegd. Maar wat is smaak eigenlijk? Hoe proeven we, hoe beleven we smaken van producten en gerechten?  Waarom zou je gaan koken met producten uit de regio? Hoe regel je de inkoop, hoe bouw je de relatie op met producenten en hoe reageren gasten in het restaurant? Landelijk bekende experts zullen tijdens de eerste Smaakwerkplaats ingaan op deze vragen.De experts:
Peter Klosse, eigenaar van het legendarische Hotel Gastronomique De Echoput en oprichter van de Academie voor Gastronomie. Hij promoveerde met zijn onderzoek naar de wortels van de smaakbeleving en is lector aan hogescholen in Leeuwarden en Maastricht. Om die reden wordt hij ook wel ‘de smaakprofessor’ genoemd.
Jonathan Karpathios, chef en eigenaar van restaurant Vork en Mes in Hoofddorp. Bekend van tv-programma’s ‘De beste moestuinder van Nederland’ en ‘KRO’s kookschool’.  Hij kookt zoveel mogelijk met producten uit zijn directe omgeving, waaronder met  groenten uit eigen moestuin. Zijn vlees komt van de eigen schaapskudde en van enkele lokale boerderijen. Zowel de groenten als het vlees in Karpathios’ restaurant zijn van biologische herkomst. Hij is auteur van de boeken ‘Echt Eten’ en ‘Echt Eten 2’.
Nel Schellekens, chef en eigenaar van restaurant De Gulle Waard in Winterswijk. Bekend van o.a. het tv-programma ‘Menu van Oranje’. Puurste Restaurant 2014 en Alliantiechef van Slow Food. Pionier op het gebied van het ‘kop tot staart koken’. Eigenlijk wordt al het eetbaars wat haar voor de voeten komt omgezet in iets smakelijks. Landelijk bekend met haar producten die grotendeels uit de Achterhoek komen.

Tijdens de Smaakwerkplaats presenteren studenten van de opleiding ‘Gespecialiseerd kok’ van het Graafschap College u een aantal heerlijke gerechten die tot stand zijn gebracht in samenwerking met producenten uit de Achterhoek.

De avond is toegankelijk voor ondernemers en liefhebbers van de Achterhoekse voedselsector, m.n. ondernemers in de horeca, agrarische ondernemers, slagers, bakkers, groentespeciaalzaken, leden van Slowfood Achterhoek en partners van Smaakacademie Achterhoek. Een beperkt aantal plaatsen is beschikbaar voor overige geïnteresseerden.

Locatie: Graafschap College, Maria Montessoristraat 3 in Doetinchem. Inloop 18.00 uur, start 18.30 uur en einde rond 22.30 uur.

Bent u geïnteresseerd? Schrijf u dan in via het contactformulier. U komt op uitnodiging van Smaakacademie Achterhoek en de bevestigingsbrief is tevens het toegangsbewijs. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.