De toekomstige chefkoks van het Graafschap College gingen aan de slag met Smaakacademie Foodchallenge 3; minder vlees, en meer plantaardig en beter vlees.

Wederom een bestaande les benut!

De studenten hebben samen met Papendal chefkok Erik te Velthuis de optimale receptuur van de Jan Markink Gehaktbal en Burger ontwikkelt voor in kantines. Een heerlijk Puur Achterhoeks product van bonen en vlees van de melkkoe uit de Achterhoek! Vier varianten zijn ontwikkeld:
-burger van 100% bonen
-bal van 100% bonen
-burger van bonen en rundvlees
-bal van bonen en rundvlees
 
Elke variant met zijn eigen kruiden en extra toevoegingen zoals wortel, champignons of prei. Bedacht door de creatieve studenten.
 

Studenten, docenten én Chefkok Erik te Velthuis reageren enthousiast:

Studenten: “Dit is een van mijn eerste lessen met een chef uit het vakgebied. Iedereen doet het anders, zo leer je ook weer nieuwe dingen.”

Ook de docenten van het Graafschap College waren zeer tevreden! “Er is meer interactie vanuit de studenten, ze zijn echt lekker bezig geweest en ik hoop dat ze het super leuk hebben gevonden en dit meenemen naar toekomstige werktrajecten.”

Papendal chefkok Erik te Velthuis zei: “Er valt zoveel meer te halen uit Nederlandse voeding. Door juist de inspiratie aan jonge mensen te vragen, denken we meer buiten de hokjes. Dit inspireert de studenten en helpt ons onze blik te verruimen.”

In de vervolgsessie wordt nagedacht over hoe we de gehele keten op orde krijgen zodat de Jan Markink Bal en Burger ook echt in kantines terecht komt.

Smaakacademie is trots om het onderwijs met deze expert in contact te brengen. Wil jij ook je lessen benutten om studenten te inspireren met kennis over gezonder en duurzaam eten uit de regio? Mail gerust naar jeanne@truefood.nl (projectleider Smaakacademie Achterhoek)