Afstuderen bij Smaakacademie Achterhoek

Scriptie-SmaakacademieAchterhoek

Recent zijn drie studenten – Mila Beumer, Anne Smit en Kristiana Laganovska- bij ons begonnen aan hun afstudeerproject.

Mila Beumer

Mila volgt de masteropleiding Environment & Society Studies met daarbinnen de specialisatie Local Environmental Change & Sustainable Cities.

Mila Beumer-Scriptie-SmaakacademieAchterhoek

Vanwege haar persoonlijke interesse in de combinatie van gezonde én duurzame voeding, kwam ze terecht bij Smaakacademie Achterhoek. Ze wordt verder ondersteund door Jong Leren Eten en dr. ir. Jan Hassink (onderzoeker bij de WUR). 

Een groeiende wereldbevolking voorzien van gezonde voeding uit duurzame voedselsystemen is een grote uitdaging. Haar onderzoek richt zich op scholen in de Achterhoek. Daarbij kijkt ze naar (gezonde en duurzame) voedselkeuzes onder leerlingen, het aanbod in kantines en wat scholen al doen met betrekking tot gezonde en duurzame voedingskeuzes. De drie centrale onderwerpen hierbij zijn:

– kantine

– beleid

– educatie

 

 

 

 

Ze zal, indien mogelijk, samen met leerlingen ook een interventie op hun school organiseren om voedselkeuzes van leerlingen gezonder én duurzamer te maken. Uiteindelijk volgt er een advies met handvaten voor de scholen en andere betrokken partijen.

Anne Smit

Ook Anne is bij ons gestart met haar afstudeerproject. Zij zit nu in haar laatste jaar van de opleiding Food & Business. Het afgelopen half jaar heeft ze de minor Circulaire Economie aan de HAN gevolgd. In deze minor heeft ze geleerd hoe op duurzame manier meervoudige waarde kan worden gecreëerd.

Anne Smit-Scriptie-SmaakacademieAchterhoekInmiddels is ze begonnen met haar afstudeerstage bij True Food / Smaakacademie Achterhoek. In deze stage komt de combinatie van voeding en duurzaamheid mooi naar voren.

Het komende half jaar gaat ze drie verschillende dingen opleveren, namelijk:

– Een adviesrapport voor Milieu Centraal over de Keurmerkenwijzer van voedingsproducten. Hierin zullen haar bevindingen staan over hoe de Keurmerkenwijzer duidelijker en volledig kan worden;

– Een soort handleiding voor de ontwikkeling van productwijzers voor de Smaakacademie Achterhoek. Zij zal haar opgedane kennis over keurmerken toepassen;

– Een inventarisatie van de manier waarop leerlingen en studenten les krijgen over voedingskeurmerken.

”Ik ben met veel plezier en interesse aan mijn stage begonnen en ik hoop mooie producten op te kunnen leveren!”

 

 

 

 

 

 

Kristiana Laganovska

Tenslotte Kristiana. Zij is bij ons begonnen met haar stage. Ze is 22 jaar en komt uit Letland. Ze studeert Hotel Management aan het Saxion in Deventer. Voor haar bachelor afstudeerproject brengt ze in kaart wat interessante internationale netwerken en stakeholders zijn voor Platform Achterhoek Food. SmaakacademieAchterhoek Kristiana