Achterhoekse scholen doen mee aan onderzoek Wageningen UR

Onderzoek gezond en duurzaam eten

Wageningen UR was opzoek naar scholen voor het SWITCH onderzoek. Het onderzoek richt zich op gezond én duurzamer eten in en rond de scholen. Dit is bijzonder, want vaak worden deze twee onderwerpen los van elkaar behandeld.

Achterhoekse middelbare scholen Houtkamp College in Doetinchem en Schaersvoorde in Aalten doen mee aan het landelijke onderzoek! Afgelopen week is promovenda van de WUR, Anouk Mesch, bij de scholen langs geweest. Anouk doet onderzoek vanuit de groepen Consumption and Healthy Lifestyles Group en Onderwijs- en Leerwetenschappen naar het stimuleren van gezond en duurzaam eetgedrag op middelbare scholen.

 Er is samen met de leerlingen gekeken naar waar en met welke reden zij in een schoolweek eten vandaan halen. Vervolgens zijn de onderwerpen gezondheid en duurzaamheid met de leerlingen besproken.

Tot slot zijn de leerlingen zelf aan de slag gegaan om een idee te bedenken dat gezond en duurzaam eten makkelijker kan maken voor henzelf en hun klasgenoten. Er waren veel creatieve ideeën, waaronder een wekelijkse boerenmarkt op school.

Meer informatie