Smaakacademie Achterhoek wordt erkend als voorbeeld van gewenste ontwikkeling in het Deltaplan van de Dierenbescherming

De veehouderij heeft al jaren te maken met crisis en structurele problemen. Telkens klinkt de roep om echte oplossingen, maar vaak worden er vooral brandjes geblust en blijven onderliggende oorzaken bestaan. Daarom presteertΒ de Dierenbescherming het Deltaplan Veehouderij:Β https://www.deltaplanveehouderij.nl, waarin wordt geschetst hoe de veehouderij er in 2050 volgens de Dierenbescherming eruit zou moeten zien, en vier transitiepaden om daar te komen.

Smaakacademie Achterhoek wordt specifiek genoemd bij Transitiepad 3: Vernieuwende verbindingen tussen productie en consumptie, door onze unieke β€œgrond tot mond” aanpak, waarin vakmensen uit de praktijk en onderwijsinstellingen samenwerken om zo nieuwe duurzame producten te ontwikkelen en te promoten.

Smaakacademie Achterhoek is de learning community van platform Achterhoek Food, bestaande uit docenten, ondernemers en studenten die gezamenlijk werken, leren en innoveren. Onze missie is om het Achterhoekse onderwijs te verrijken met kennis over gezonder en duurzamer voedsel. Samen streven we naar de Achterhoek als vitale en onderscheidende food regio. We zijn dan ook erg enthousiast over de erkenning van de Dierenbescherming.

Wil je meer weten over onze unieke aanpak, je aansluiten bij de learning community of op de hoogte blijven van al onze ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en neem contact op met Jeanne Steverink, aanspreekpunt Smaakacademie Achterhoek.