Smaakacademie Achterhoek gepresenteerd op Gastronomy Summit in Belfast

Samen met een delegatie van Platform Achterhoek Food van LEADER Achterhoek bezochten we Belfast op 10 t/m 12 april voor het Gastronomy Summit van de Ulster University. Het brede belang van Food voor een regio, bewoners en bezoekers (hospitality2.0) stond hierbij centraal. De aanpak van Smaakacademie Achterhoek presenteerden we hier als voorbeeld van een ‘Good Practice Case’ voor het breed trekken van onderwijs in een regio. Zie hieronder de poster (Wilt u de poster als hoge resolutie pdf ontvangen? Neem dan contact met ons op; jeanne@truefood.nl)

SAA poster Belfast

We hebben ervaringen uitgewisseld met opleidingen rond Hospitality van Ulster University, de Slow Food universiteit uit Bra (Italië) en Basque Culinairy Centre uit San Sebastion – Donostia (Baskenland, Spanje).

Ook hebben we met diverse internationale foodexperts en regio’s contacten gelegd. Hiermee is de basis gelegd voor het uitwerken van de regionale voedselstrategie inclusief een internationale samenwerking. Platform Achterhoek Food gaat hiermee aan de slag. Smaakacademie Achterhoek heeft deze experts toegevoegd in haar Learning Community, om zo hun kennis te kunnen benutten.


Klik hier voor een overzicht van alle sprekers.