Filmverslag Smaakwerkplaats Charcuterie en Kaas

Ruim honderd mensen bezochten de Smaakwerkplaats Charcuterie en Kaas op 9 april. De rijkdom aan producten én vakmensen was duidelijk zichtbaar. ‘Wat een woest lekkere kazen en vleeswaren’ meldde een bezoeker bij zijn vertrek. En inderdaad vaak waren bezoekers verbaasd dat er zoveel voorhanden is in Achterhoek en Liemers. Maar ook werd duidelijk dat er

Geef je op voor Smaakwerkplaats GRANEN 11 september

Meld je aan voor deelname aan de Smaakwerkplaats GRANEN op 11 september. Bekijk de nieuwsbrief met meer info over het programma en de exclusieve masterclass in de middag en twee workshops in de avond. Kansen voor bakkers en horeca om zich te onderscheiden van de massa! Deelname is gratis.

Save the Date! 11 september Smaakwerkplaats GRANEN

De zesde Smaakwerkplaats GRANEN is in voorbereiding. Alles over Achterhoeks graan en de zeer uiteenlopende producten die je ermee kunt maken. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte voor de aanmelding.

1 mei: Smaakwerkplaats ‘de liefde voor zuivel en zijn makers’.

Op maandagavond 1 mei houden we de vijfde Smaakwerkplaats, deze keer met als thema zuivel. De avond staat in het teken van ‘witte zuivel’. Denk daar bij aan melk, karnemelk, hangop, yoghurt, biest, wei, boerderij-ijs, etc. Meer weten over het programma en voor wie deze Smaakwerkplaats is, lees de uitnodiging hier.

Verslag derde Smaakwerkplaats ‘Groente’. Conclusie: Anders Werken!

Op maandag 10 oktober is de derde Smaakwerkplaats gehouden met GROENTE in de hoofdrol. Kijk hier voor het filmverslag en hier voor de nieuwsbrief met de oproep voor het ‘anders werken’ met groente als basis voor onze voeding thuis en in het restaurant.

Meld je aan voor de derde Smaakwerkplaats 10 oktober!

Maandag 10 oktober organiseren we de derde Smaakwerkplaats van Smaakacademie Achterhoek. Dit keer staan groenten in de hoofdrol. Welke groente zijn voorhanden in de Achterhoek? Wat kan een restaurant, groenteboer en foodliefhebber hiermee? Waarom meer groente eten van Achterhoekse bodem? Hoe kunnen koks en telers beter samenwerken? Antwoorden op deze vragen krijgt u van boeiende

Verslag tweede Smaakwerkplaats

Er was veel zon, energie, smaak én een boel volk op de duurzaamheidsdag Samen Groen, zondag 10 april 2016 in Zieuwent. Georganiseerd door het Zieuwentse cateringbedrijf De Timp. Smaakacademie Achterhoek hield er de Tweede Smaakwerkplaats met een workshop en proeverij, een quiz voor het publiek met wetenswaardigheden over de melkkoe en informatieposters over de achtergronden

Uitnodiging tweede Smaakwerkplaats, zondag 10 april: De Smaak van de Melkkoe

Smaakacademie Achterhoek organiseert op zondag 10 april zijn tweede Smaakwerkplaats, dit keer in samenwerking met cateringbedrijf De Timp als onderdeel van het evenement Samen GROEN. Het thema van deze Smaakwerkplaats is ‘de Smaak van de Melkkoe’. Iedereen is welkom van 10:00 tot 17:00 en aanmelden is niet nodig. Meer info over het gratis evenement, met

Tweede Smaakwerkplaats: de Smaak van de melkkoe

Bernou van der Wiel, stagiair van Wageningen Universiteit, is in samenwerking met Kenniscentrum Nelles gestart met de voorbereidingen van de tweede Smaakwerkplaats van Smaakacademie Achterhoek, op 10 april in Zieuwent. Ze onderzoekt het dubbelgebruik van de melkkoe in de Achterhoek. Naar schatting zijn er 110.000 melkkoeien in de Achterhoek, die veel melk produceren, maar waarvan

Filmimpressie eerste Smaakwerkplaats + Jonge Helden

De eerste Smaakwerkplaats gemist? Kijk hier voor de samenvatting. En wil je kennismaken met onze jonge helden? Kijk hier naar de Jonge Helden in actie. Negen leerlingen die dit jaar vers gestart zijn met de opleiding ‘gespecialiseerd kok’ bij het  Graafschap College.