Uitnodiging tweede Smaakwerkplaats, zondag 10 april: De Smaak van de Melkkoe

Smaakacademie Achterhoek organiseert op zondag 10 april zijn tweede Smaakwerkplaats, dit keer in samenwerking met cateringbedrijf De Timp als onderdeel van het evenement Samen GROEN. Het thema van deze Smaakwerkplaats is ‘de Smaak van de Melkkoe’. Iedereen is welkom van 10:00 tot 17:00 en aanmelden is niet nodig. Meer info over het gratis evenement, met ruim 35 standhouders, vind je hier.

SAA_melkkoeien_02

Vleesliefhebbers wijzen er op dat het vlees van deze melkkoeien prima te eten is! Maar het vergt wel wat inspanning van de boer, slachterij en slager of chef-kok. En dan kunnen melkkoeien zeer smakelijk en zacht vlees leveren voor diverse toepassingen. Hoe dit het beste kan, wordt door Smaakacademie Achterhoek onderzocht. Leerlingen en docenten van AOC-Oost, Graafschap College en kenniscentrum Nelles zijn hiermee aan het werk. De praktijkkennis die zij hebben opgedaan bij melkveehouders, slagers en bij het bereiden van rundvlees wordt gepresenteerd op de tweede Smaakwerkplaats en natuurlijk op de website van Smaakacademie Achterhoek. Benieuwd naar de Smaak van de Melkkoe? Kom dan zondag 10 april naar Samen GROEN – duurzaamheidsdag bij De Timp in Zieuwent en check de berichten op de website de komende tijd.