Topbrood en -banket van Achterhoeks graan: het kan wel degelijk!

Filmverslag van de zesde Smaakwerkplaats GRAAN

Van Achterhoeks graan valt uitstekend brood en banket te maken. En niet te vergeten de beste pannenkoek van Nederland! Bekijk hier het filmverslag van de Smaakwerkplaats met topvakmensen uit eigen regio. En experts als Tom van Otterloo en Meester Boulanger en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. Er was volop enthousiasme voor vers gemalen graan, desem en graanteelt van Achterhoekse bodem. De speciale masterclass leverde zeer smakelijke producten.

Het vergt vooral samenwerking en vakmanschap van graanteler, molenaar, bakker en chef-kok. De tijd nemen voor het bakproces hoort daar ook bij, voor het allerbelangrijkste: lekker brood. Brood dat ook nog eens gezond en voedzaam is, minder bakstress en nachtwerk oplevert en aansluit op de huidige foodtrends. Bovendien kunnen bakker en chef-kok zich met lokaal graan onderscheiden.