Foodhackaton: Ontwikkeling van Achterhoekse innovatieve gehaktbal en burger! 

 

Smaakacademie Achterhoek Jan Markink gehaktbal

De Achterhoekse bijdrage aan de eitwittransitie: minder vlees, meer plantaardig én beter vlees. 

Sinds kort is de teelt van peulvruchten en droogbonen mogelijk in De Achterhoek. Deze passen in een gezond menu en de teelt draagt bij een betere bodemvruchtbaarheid. Erik te Velthuis, chefkok voor de topsporters op Papendaal, heeft een typische Achterhoekse gehaktbal ontwikkeld met een deel van deze bonen erin verwerkt. Deze bal is uitgereikt aan Jan Markink tijdens het Gelderse Sportgala. We gaan de receptuur verder optimaliseren en meer varianten maken met koksleerlingen van het Graafschap College. Deze bal en burger past in elke bedrijfs- en sportkantine!

Ben jij een professional, docent of leerling en denk je graag mee over verbetering van deze recepturen?

Donderdag 2 maart, 12 uur 

Aanmeldlink: klik hier