Bloemengeitenkaas van de Brömmels op Salone du Fromage in Parijs

Achterhoek Food gaat over de grenzen

Bloemengeitenkaas-Brommels-SmaakacademieAchterhoek

De Brömmels is een geitenboerderij in het Woold bij Winterswijk. Zij maken daar kaas van eigen geitenmelk met veel zorg en aandacht voor natuur, biodiversiteit en landschap. Het hele proces van grassprietje tot kaas vindt plaats op hun eigen erf. De kaasmakers zijn creatief en bieden een uitgebreide keuze in kaassoorten. Ze presenteren nu letterlijk een stukje Achterhoekse natuur zichtbaar in de kaas door de toevoeging van bloemetjes. Deels van eigen erf zoals de zonnebloemblaadjes en deels aangekocht met biologisch keurmerk. “Een prachtvoorbeeld van Achterhoeks slim vakmanschap, de Brömmels laat zien dat je groot kunt worden door klein te blijven. Met 120 geiten is er een rendabel bedrijfsvoering ontstaan, met werkplezier en kazen die internationaal in de belangstelling staan’’ zegt Maurits Steverink van platform Achterhoek Food.

Voor wie de kaas wil proeven moet nog even geduld hebben. De bloemtjeskaas is rond Pasen verkrijgbaar. En bezoek dan gelijk de geitenboerderij om helemaal in de voorjaarsstemming te komen, want er zijn dan ook lammetjes. Wel is er al een andere heerlijke puur Achterhoekse geitenkaas verkrijgbaar, met pompoenpitten van groentekwekerij Smits. Kijk voor meer informatie op: www.brommels.nl